Na zaprešićkom području sedam zaraženih koronavirusom

Kako je na današnjoj konferenciji izvijestio zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, na području Zaprešića i susjednih općina sedam je osoba zaraženo koronavirusom, dok je 150 osoba u samoizolaciji.

-Budimo odgovorni prema samima sebi. Budimo doma što je to više maksimalno moguće – još jednom je ponovio gradonačelnik Turk, istaknuvši kako se stanovnici pridržavaju svih propisanih mjera.

-O tome hoće li mjere koje su sada na snazi i dalje biti takve ili će biti još rigoroznije, ovisi samo o nama- kazao je Turk.

Tom prilikom gradonačelnik je otkrio i mjere koje je u međuvremenu donio. Prije svega to je odluka o odgodi plaćanja svih gradskih potraživanja u narednom vremenu sve do obustave, također donijeta je i odluka o nepokretanju svih ovrha, kao i oslobađanje plaćanja zakupnine prostora u vlasništvu grada za sve one koji su trenutno zatvoreni.

-Svi gospodarski objekti koji su zatvoreni oslobođeni su plaćanja komunalne naknade do vremena koje slijedi. Također, Gradskom vijeću upućujem niz mjera za ostale gospodarstvenike da ih se oslobodi komunalne naknade- istaknuo je Turk, ne isključujući mogućnost da se u narednim danima donesu nove mjere.

Načelnik Stožera Damir Benčević kazao je kako je do sada izdano 200-tinjak propusnica za one sugrađane kojima je to potrebno.