Očekuje se više od 800 sudionika

Na Uskrsni ponedjeljak u Dubravi blagoslov motociklista i biciklista

Građani se mogu priključiti druženju koje će se ove godine voziti na relaciji od Križevaca do Dubrave. Općina Dubrava poznata je po bogatoj sportskoj tradiciji, pa je i ovaj događaj za njih značajan.
98dcc82c-0c3e-4d51-bdef-00a262ebab61

Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja s početkom u 9 sati održat će se 13. moto i biciklističko druženje za sve vozače mopeda, motocikla, quada i bicikala u organizaciji AMK Križevci, Grada Križevaca, Općine Dubrava i Policijske postaje Križevci. Domaćin druženja su Općina Dubrava i DVD Nova Kapela, koji će ugostiti više od 800 vozača.

U crkvi svete Margarete u Dubravi s početkom u 11:45 sati održat će se blagoslov vozača. Na počeku motociklističke sezone, zajednički blagoslov bit će posvećen zaštiti u prometu, odgovornoj vožnji i čuvanju velike obitelji motociklista i biciklista.

Druženje završava u Novoj Kapeli uz Memorijalni turnir Vilko Sever u znak sjećanja na istaknutog motociklista koji je na početku Domovinskog rata s članovima Prvog hrvatskog motokluba Zagreb osnovao Moto Satniju koja se uključila u obranu Hrvatske, a Sever je donirao i servisirao prve motocikle za postrojbe Hrvatske vojske. U Novoj Kapeli se nalazi i njegov spomenik.

Događanja
Dubrava