Na Trešnjevci otvorena Područna škola Pongračevo

U nastavku je planirano povećanje njezinog kapaciteta na 20 razrednih odjela za učenike od 1. do 8. razreda te izgradnja vanjskog sportskog igrališta

Goran Stanzl/PIXSELL

Novoizgrađeni školski objekt sa sportskom dvoranom Područne škole Pongračevo Osnovne škole Augusta Šenoe simboličnim je činom rezanja vrpce jutros u društvu učenice otvorio gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Nova područna škola sastoji se od osam učionica razredne nastave, dvije za nastavu informatike, dvije za izbornu nastavu te od kuhinje s blagovaonicom, knjižnice i dvodijelne sportske dvorane, a može ju pohađati 240 učenika od 1. do 4. razreda. Vrijednost radova je 41,5 milijuna kuna te 4 milijuna kuna opreme.

– Područna škola Pongračevo dobila je prekrasne učionice, novu dvoranu i kuhinju i kreće ispočetka. No, oni na kojima se temelji odgojno-obrazovni rad u ovoj školi nisu početnici. Kvalitetu i iskustvo što su ga stekli u jednoj od starijih i kvalitetnijih zagrebačkih škola – u OŠ Augusta Šenoe oni prenose u ovu školu, rekla je ravnateljica Ivana Sauha.

Zbog ekspanzije broja stambenih zgrada u ovome dijelu Gradske četvrti Trešnjevka sjever, bila je potrebna nova školska zgrada, poručio je na otvorenju gradonačelnik Tomašević te istaknuo da je ovo tek prva faza izgradnje. Za drugu fazu planirano je povećanje njezinog kapaciteta na 20 razrednih odjela za učenike od 1. do 8. razreda te izgradnja vanjskog sportskog igrališta nakon što se riješe imovinsko-pravni odnosi. Nadodao je da se u sklopu mehanizma Nacionalni plan oporavka i otpornosti priprema prijava projekata.

– Radimo na projektima u vrijednosti od čak dvije milijarde kuna. Vidjet ćemo koliko će novca biti raspoloživo isključivo za Grad Zagreb budući da smo u kompeticiji s drugim jedinicama lokalne samouprave. Iz EU fondova nastojat ćemo povući što više sredstava, dok ćemo ostatak financirati iz proračuna Grada Zagreba.