Na sladoledu u Dubravi – tko jednom proba ovaj sladoled, rado se vraća

U više navrata tijekom boravka u Dubravi sugerirano nam je da posjetimo tamošnju Slastičarnu Dubrava, koju od 1957. godine drži obitelj Mahmuti. Tradiciju je započeo Mahmuti Hiljmi, kojeg je 1980. godine naslijedio Mahmuti Đumo kojem danas pomaže sin Mahmuti Sahid, čime se dugogodišnja tradicija slastičarstva prenosi i na treću generaciju.

-Takav sladoled ima malo gdje. Morate ga probati- ponavljali su nam tamošnji ljudi.

Nije nam preostalo ništa drugo, nego da odemo do spomenute slastičarne i sami probamo taj nadaleko dobar dubravski sladoled. A da ima nešto u njemu, sugerirao nam je već prvi dolazak, jer terasa je bila ugodno popunjena ljudima raznih dobnih skupina.

-Čim su gosti zadovoljni, mi smo još zadovoljniji. Zaživjeli smo s ovom sredinom u koju smo se dobro uklopili. Nema aktivnosti u Dubravi koju je pomognemo, od sportskih do društvenih događanja. Svima smo na raspolaganju- započeo je razgovor Mahmuti Đumo, koji je zadužen za spravljanje sladoleda.

-Ja jagodu radim s jagodama, nema tu nikakvih boja i dodataka, sve je na prirodnoj bazi. U lješnjak ide lješnjak. Prepoznatljivi smo po tome- iskreno će Đumo.

U ponudi je trenutno 12 vrsta, a na pitanje koji bi izdvojio kao najbolji, naš sugovornik će kako moramo sami probati.

-Gosti moraju sami probati ili neka pitaju stalne goste, jer oni su najbolje mjerilo- sa smiješkom će Đumo.

A osim u ukusnom sladoledu koji itekako rashlađuje u ove sparne dane, gosti se mogu osvježiti i s prirodnom limunadom. Dobitna je to kombinacija kažu nam gosti koje smo zatekli na terasi ovog ugostiteljskog objekta, u koji se svi rado i s veseljem vraćaju.