Na području Zagrebačke županije upisano je 65 prvašića manje

Prvi dan škole u Zagrebačkoj županiji tradicionalno je rezerviran za otvorenje novih ili obnovljenih školskih objekata. Tako je 66 učenika Područne škole Desinec u blizini Jastrebarskog dočekala u potpunosti obnovljena škola i besplatni udžbenici na klupama. Tijekom proljeća i ljeta na ovoj 130 godina staroj školi su se izvodili radovi energetske obnove i unutarnjeg uređenja. Radi se o investiciji vrijednoj gotovo 3 milijuna kuna.

-Do sada je energetski razred ove škole bio D, a nakon što smo sanirali krov, zamijenili fasadnu stolariju i samu fasadu te ugradili kotlovnicu na bio masu, očekivani energetski razred bit će B- izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasivši kako su se učenici posebice razveselili unutarnjem uređenju.

Svečanom otvorenju škole odazvao se i njezin bivši učenik, popularni pjevač Ivan Volarić Zak kojem su se djeca posebno razveselila.

Osim obnovljene škole, učenike u Desincu, kao i sve ostale učenike osnovnih škola na području Zagrebačke županije dočekali su i besplatni osnovni kompleti udžbenika za što je Županija osigurala 12 milijuna kuna.
U školskoj godini osnovnu školu na području Zagrebačke županije će pohađati 25 523 učenika od čega 3 123 prvašića. U odnosu na prošlu godinu na području županije je upisano 65 učenika manje.

Tijekom dana župan Kožić obišao je OŠ Ksaver Šandor Đalski u Donjoj Zelini gdje je učenicima podijelio udžbenike, a nakon toga zajedno sa potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva i prostornoga uređenja Predragom Štromarom te ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak obišao je Osnovnu školu Milka Trnina koja je uključena je u eksperimentalni program kurikularne reforme „Škola za život.“ Osim spomenute škole u eksperimentalni program su uključene još tri škole s područja Zagrebačke županije i to Osnovna škola Dragutin Domjanić iz Svetog Ivana Zeline, Srednja škola Dugo Selo i Osnovna škola Milana Langa iz Bregane.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija