Na području Međimurske županije prva izliječena osoba

Na području Međimurske županije u protekla su 24 sata potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a Međimurje ima i prvu izliječenu osobu

Na području Međimurske županije u protekla su 24 sata potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a Međimurje ima i prvu izliječenu osobu, izvijestio je župan Matija Posavec.

Dvije novozaražene osobe bliski su kućni kontakti, kazao je župan te dodao da se mlađa osoba u tridesetim godinama 18. ožujka vratila u Hrvatsku i ostala u samoizolaciji.

-Epidemiološkom provjerom te osobe i njezinog bliskog kontakta, druge osobe u 60-im godinama, testovi su pokazali da su osobe pozitivne na koronavirus. Dobra okolnost je što je ta osoba bila u samoizolaciji, tako da će biti vrlo lako detektirati sve kontakte- istaknuo je Posavec dodavši da je ovo još jedan primjer koliko je važno biti u samoizolaciji, osobito ako se vraća iz inozemstva.

Međimurska županija i dalje je županija s najmanje oboljelih, budući da su trenutno koronavirusom zaražene tri osobe. Izliječena osoba bila je prvozaražena osoba u Međimurju, koja je 22. ožujka hospitalizirana na Odjelu infektologije Županijske bolnice Čakovec.

-Kako je jučerašnje testiranje pokazalo negativan rezultat koji je drugi uzastopni negativni test, osoba se tijekom današnjeg dana otpušta iz Županijske bolnice- izvijestio je novinare župan Posavec.