Na području Jastrebarskog EU sredstvima obnovljena prva nerazvrstana cesta

Županijske ceste Zagrebačke županije uspješno su odradile radove na rekonstrukciji i izgradnji dijela nove nerazvrstane prometnice u jaskanskom naselju Čabdin u dužini od gotovo 1 200 metara. Riječ je o prvoj nerazvrstanoj cesti na području grada financiranoj EU sredstvima iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.

-Prije svega, ovo ulaganje ima za cilj povećati kvalitetu života mještana Čabdina, a s obzirom na činjenicu da se uz ovo naselje nalaze najveći gospodarski subjekti u Gospodarskoj zoni Jalševac- poručio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Naime, projekt ukupne vrijednosti od 2,1 milijun kuna, prijavljen na natječaj u okviru Mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014-2020, tip operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj „Europa ulaže u ruralna područja“ u iznosu od 1,9 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava osiguran u proračunima Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog.