Na području Jakovlja u rad puštene prve besplatne WiFi pristupne točke

Ovih su dana na području Općine Jakovlje puštene u rad bežične (WiFi) pristupne točke koje će mještanima i posjetiteljima općine omogućiti besplatan pristup internetu. Postavljanje WiFi pristupnih točaka sufinancirano je sredstvima Zagrebačke županije temeljem Ugovora o potpori za sufinanciranje razvoja mreže WIFI pristupnih točaka na području Zagrebačke– WIFI4 Smart Green Ring.

-Postavljanjem navedene mreže stvoren je temelj za otvorenu komunikaciju i bolju povezanost Zagrebačke županije uz implementaciju naprednih komunikacijskih tehnologija te besplatan pristup internetu za sve mještane i posjetitelje, kao i viši životni standard i kvalitetnija usluga- poručila je načelnica Sanja Borovec.

Realizacijom projekta nabavila se oprema za instaliranje pristupnih točaka WIFI na pet lokacija na javnim površinama na području naselja Igrišće, Jakovlje i Kraljev Vrh. Internetu mogu pristupiti svi koji se nalaze unutar područja pokrivenosti tako da se svojim mobilnim uređajem, tabletom ili prijenosnim računalom priključe na WiFi mrežu naziva „WiFi 4 Smart Green Ring“.