Na području Farkaševca postavljeno 10 novih WiFi pristupnih točaka

Na ovim mjestima omogućeno je besplatno surfanje

Na otvoreni Javni poziv Zagrebačke županije za sufinanciranje razvoja mreže WiFi pristupnih točaka na području Zagrebačke županije u 2020. godini – WiFi 4 Smart Green Ring, kojemu je cilj da se omogući jedinicama lokalne samouprave na području Zagrebačke županije postavljanje hot spot točki, odnosno WiFi mreže na svojim područjima kao jednog od temelja za daljnji razvoj gradova i općina uz sufinanciranje dijela troškova od strane Zagrebačke županije, Općina Farkaševac prijavila se na Javni poziv sa 6 lokacija, odnosno 10 pristupnih točaka, i to u naseljima Brezine, Majur, Farkaševac i Žabnica.

-Lokacije su nogometna igrališta sa sportskim objektima i društveni domovi. Postavljanjem mreže stvorit će se temelj za otvorenu komunikaciju i bolju povezanost Zagrebačke županije uz implementaciju naprednih komunikacijskih tehnologija te besplatan pristup internetu za sve građane i posjetitelje, kao i viši životni standard i kvalitetniju uslugu- poručuju iz Općine.

Općina Farkaševac od strane Zagrebačke županije ostvarila je maksimalni iznos potpore, odnosno 80.000,00 kn, dok je iz vlastitih sredstava izdvojila dodatnih gotovo 22 tisuće kuna.