Na Mirogoju položeni vijenci u povodu Dana antifašističke borbe

Počast poginulima odala su izaslanstva Vlade i Hrvatskog sabora, Grada Zagreba, SDP-a te Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske

U povodu Dana antifašističke borbe počast poginulima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Mirogoju su odala, među ostalim, izaslanstva Vlade i Hrvatskog sabora, Grada Zagreba, SDP-a te Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske.

U ime Vlade i Hrvatskog sabora, vijenac su pred Grobnicom narodnih heroja i na Partizanskom groblju položili predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić te saborski zastupnik Marko Pavić. Vijence je položila Urša Raukar u ime Grada Zagreba te predstavnici Židovske općine Zagreb i veleposlanstava Rusije, Srbije i Azerbajdžana.

Saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić, koji je predvodio izaslanstvo SDP-a, poručio je da su time odali počast i priznanje hrabrim ljudima koji su uz žar i srce prenijeli Hrvatsku “kao čamac na onu stranu slobode”. Vijence je, u ime antifašističkih udruga, položilo izaslanstvo predvođeno predsjednikom SABA-e RH Franjom Habulinom. U 11 sati to će izaslanstvo položiti cvijeće na spomen području Dotrščina.

Grad Zagreb
Hrvatska