Na ljetnim igraonicama u Dugom Selu sudjelovalo je 280 djece

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo 18. lipnja započele su besplatne ljetne igraonice koje su završile proteklog vikenda. Ukupno su održane 24 radionice različitih sadržaja, od različitih sportova, preko malih arheologa i znanstvenika, do jahanja, ribolova, izviđača pa sve do kuhara. Broj polaznika koji su sudjelovali u njima zanimao je vijećnicu Vedranu Dragičević koja je u svezi s time postavila i pitanje na prošlotjednom Aktualnom satu Gradskog vijeća.

-Koliko se djece prijavilo za igraonice, na čiji to trošak ide te koliko će to u konačnici koštati- upitala je vijećnica Dragičević.

Odgovorio joj je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo Nenad Haleuš Mali, rekavši kako se u igraonice uključilo 280 djece osnovnoškolsko uzrasta, od kojih su pojedina odabrala i više sadržaja, tako da je evidentirano ukupno 600 polaznika.

-Radionice su ove godine intenzivnije nego što je to bilo prijašnjih godina kada su bile u nešto drugačijem obliku. Za pojedine igraonice prijavilo nam se više djece nego što smo planirali upisati, te smo tamo gdje je to bilo moguće udovoljili smo željama djece i njihovih roditelja, jer cilj je bio da djece koriste slobodno vrijeme na koristan način i kroz edukaciju. Naravno da je taj veći interes povećao i financijska sredstva za koja smo u planu predvidjeli 15 tisuća kuna. Evidentno je kako će taj iznos biti povećan. Moramo zbrojiti sve troškove, pa ćemo vidjeti koliko će to biti- kazao je ravnatelj Haleuš Mali.

Organizator igraonica bilo je Pučko otvoreno učilište uz suradnju Grada Dugog Sela, ali i cijelog niza ustanova i udruga s područja Grada koje su svojim prostornim i stručnim kadrovskim kapacitetima omogućile kvalitetnu provedbu programa.