Na dionici Jankomir-Zaprešić stvaraju se gužve, kolona duga oko 2 kilometra

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, promet pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama
gužva promet Robert Anić/PIXSELL

Vremenski uvjeti u većem dijelu zemlje povoljni su za vožnju, promet je jutros pojačan na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje su radovi, javio je Hrvatski autoklub i vozače pozvao da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Po izvješću u 7 sati, uočena je srna na autocesti A1 na 187. kilometra između čvorova Gospić i Gornja Ploča u oba smjera. Vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat. Srna je uočena i na autocesti A4 na čvoru Varaždinske Toplice. Vozi se uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj zbog radova između 3. i 4 . kilometra na dionici Jankomir-Zaprešić vozi se dvosmjerno, jednim kolnikom autoceste uz stvaranje kolona i zastoja u vrijeme pojačanog intenziteta prometa. Kolona u smjeru Zagreba duga je oko 2 kilometra.

Zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 221. kilometra između čvorova Slavonski Brod-istok i Sredanci u smjeru Lipovca. Vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat. Vozače se poziva za strpljenje.

Zbog požara na vozilu vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju prometne policije na DC60 kroz mjesto Kamenmost.

Danas od 7 sati do 9. lipnja zbog radova na autocesti A4 Goričan-Zagreb, u zoni čvora Goričan, bit će zatvoren za sav promet izlazni krak sa autoceste A4 iz smjera GP Goričan u smjeru naselja Goričan i ulazni krak na autocestu A4 iz smjera naselja Goričan u smjeru Zagreba. Promet će biti preusmjeren na obilazne ceste: smjer Zagreb-čvor Goričan (Aa)-D3 (Štefanec)-D20-čvor Čakovec (A4), a smjer GP Goričan-čvor Čakovec (A4)- D20-D3 (Štefanec)- čvor Goričan (A4).

Danas od 7:30 do 16 sati zbog radova na obnovi (frezanju i asfaltiranju) kolnika na DC8 Jadranskoj magistrali u mjestu Sveti Filip i Jakov, vozit će se uz privremenu regulaciju prometa naizmjeničnim propuštanjem vozila uz semafore.

Večeras zbog radova u tunelima od 20 sati do 5 sati bit će zatvorena dionica autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1.

 

Hrvatska
Prometni servis