Na cestama pojačan promet i vožnja u kolonama

Gužve su na zagrebačkoj obilaznici, autocestama prema moru, ali i kopnu te na pojedinim graničnim prijelazima

Sanjin Strukić/PIXSELL

Pojačan je promet na zagrebačkoj obilaznici, autocestama prema moru, ali i kopnu te na pojedinim graničnim prijelazima, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Promet je pojačan na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvorova Buzin i Lučko u smjeru naplate Lučko, autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru juga, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, na A7 Rupa-Rijeka u smjeru Rijeke.

Pojačan je promet i na riječkoj obilaznici te otoku Krku i Krčkom mostu povremeno u oba smjera, Jadranskoj (DC8) i Ličkoj magistrali (DC1), na Istarskom ipsilonu u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija i na pojedinim graničnim prijelazima.

Kolona vozila na zagrebačkoj obilaznici iz smjera čvora Jankomir prema naplati Lučko je oko šest kilometara, a iz smjera Buzina oko dva kilometra.

Na A1 povećana je gustoća prometa u smjeru Dubrovnika, posebice između naplate Lučko i čvora Bosiljevo II gdje se vozi u kolonama u pokretu uz zastoje. Povećana gustoća i usporen promet je i na naplati Lučko u smjeru Dubrovnika; na naplatama Demerje i Lučko na izlazu s autoceste u smjeru Zagreba trenutno nema dužih čekanja.

Na A2 kolona vozila na čvoru Jankomir u smjeru Zagreba je oko jednog kilometra.

Kolona vozila na A4 na naplati Sveta Helena u smjeru Zagreba duga je oko jednog kilometra, a između graničnog prijelaza Goričan i naplatne postaje Goričan u smjeru Zagreba oko tri kilometra.

Na A7 kolona vozila na naplatnoj postaji Rupa u smjeru Krka je oko jednog kilometra.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju vrijedi danas do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.