Na Bundeku otvoren 14. Festival tolerancije

Važni i atraktivni filmovi, gosti s europske filmske scene te kontinuiran rad na edukaciji mladih ključne su značajke Festivala tolerancije koji traje sve do 4. srpnja, dok je ulaz na događanja besplatan

Grad Zagreb

Projekcijom filma “Dobra godina” na Bundeku je otvoren 14. Festival tolerancije. Podsjetimo, spomenuti je izrastao iz Festivala židovskog filma, kao jedinstvena kulturno-edukativna platforama, a svojim programima potiče publiku na promišljanje i stvaranje tolerantnijeg društva trudeći se otvoriti dijalog sa suprotstavljenim stranama i doprinijeti razvoju društveno zdravijeg okruženja.

Festival je krenuo s idejom podizanja svijesti i održavanja kolektivnog sjećanja na Holokaust kroz filmove i osobno prenošenje iskustava iz logora predsjednika Festivala i dvostrukog Oskarovca, nedavno preminulog Branka Lustiga, na što se tijekom otvorenja osvrnuo i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ovogodišnji početak posvetili smo nedavno preminulom Branku Lustigu, dvostrukom Oscarovcu, utemeljitelju festivala. Ovo je festival tolerancije za ljudsko dostojanstvo, posvećen svima koji su stradali i svima koji su preživjeli holokaust i genocid te ima vrlo važnu ulogu u kulturnom životu grada.

Naposljetku, važni i atraktivni filmovi, gosti s europske filmske scene te kontinuiran rad na edukaciji mladih ključne su značajke Festivala tolerancije koji traje sve do 4. srpnja, dok je ulaz na događanja besplatan.

Raspored projekcija, kao i ovogodišnje naslove možete pronaći OVDJE.