Na autobusnom kolodvoru u Samoboru otvorena izložba “Naslikaj me”

Izložba na temu bijele rode otvorena je do 20. siječnja

Niz aktivnosti koje je Javna ustanova Zeleni prsten provela na temu bijele rode završava izložbom slika s likovnih kolonija pod nazivom “Naslikaj me”. Na Autobusnom kolodvoru Samobor izloženo je 35 slika, 28 autora nastalih na likovnim kolonijama 2018. i 2022. u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina.

Čestitke autorima slika otvarajući izložbu uputila je pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan.

– Na slikama dominira motiv rode koja je prikazana u svom okruženju, u letu, kako svija gnijezdo, kako stoji, gazi vodu, a uz nju su ponegdje mlade rode ili vjerni suputnik. Slikari su različito pristupili motivu  nastojeći ga prikazati  što uvjerljivije na tragu imitacije dodajući izražajnost potezom kista ili ga  rastvoriti  u asocijativnim bojama slikarske fakture, istaknula je profesorica likovne umjetnosti Nevenka Miklenić.

– Stvorene da slobodno lete nebom, ptice su oduvijek inspirirale ljude. Činjenica da mogu raširiti krila i poletjeti gdje god žele potiče nas na sanjarenje o dalekim krajevima i beskrajnim prostranstvima.  Dozvolite da Vas ova izložba inspirira i otkrije Vam jedan potpuno novi svijet, rekla je ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije Tatjana Masten Milek.

Izložba je otvorena do 20. siječnja 2023.