Mužinić u četvrtfinalu, Dretar Karić mora razigravati

Hrvatske parastolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić izborile su plasman u drugi krug na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatske parastolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić izborile su plasman u drugi krug natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji kategorije 3 igračica u kolicima na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Mužinić je izborila direktan plasman u četvrtfinale, dok će Dretar Karić morati razigravati za ulazak među osam najboljih.

Mužinić je natjecanje u skupini E okončala i trećom pobjedom nakon što je uvjerljivo slavila protiv Argentinke Veronice Blanco s 3-0 (11-6, 11-2, 11-2) izborivši direktan plasman u četvrtfinale gdje je očekuje Koreanka Jiyu Yoon, koja je na posljednjim POI u Rio de Janeiru bila četvrta. U slučaju pobjede u polufinalu će igrati protiv osvajačice zlata iz Rija Kineskinje Juan Xue koja je u skupini bila bolja od Helene Dretar Karić.

Prolaz u drugi krug natjecanja izborila je i Helena Dretar Karić, koja je nastupala u skupini B iste kategorije kao i Anđela. U izravnom sudaru za drugo mjesto 42-godišnja Varaždinka je pobijedila Turkinju Hatice Duman s 3-1 (11-9, 12-10, 6-11, 11-6). Dretar Karić je tako skupinu okončala s jednom pobjedom i porazom od osvajačice pojedinačnog i ekipnog zlata iz Rija Kineskinje Xue i sada je očekuje razigravanje za četvrtfinale protiv Slovakinje Alene Kanove.