MRSIĆ POZVAO NA UVOZ RUSKOG CJEPIVA: Nemamo vremena za čekanje, brojke su alarmante

Kandidat Demokrata za zagrebačkog gradonačelnika, osim na Vladu, apelirao je i na zagrebačku vlast da pokrene uvoz putem Gradskih ljekarni
mirando mrsić Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Kandidat Demokrata za zagrebačkog gradonačelnika Mirando Mrsić pozvao je Vladu i premijera Andreja Plenkovića da autonomno donesu odluku o interventnom uvozu ruskog cjepiva Sputnjik V te je apelirao na zagrebačku vlast da pokrene uvoz putem Gradskih ljekarni.

– Nemamo vremena za čekanje. Hrvatska ulazi u treći val epidemije, na začelju smo ljestvice procijepljenosti, a u glavnom gradu Hrvatske cijepljeno je s dvije doze tek nešto više od 16.000 ljudi.

Te su brojke alarmantne, kaže Mrsić, a pojavom novih varijanti koronavirusa poput britanske, bit će samo još gore ako Vlada i Grad Zagreb ne poduzmu hitne korake. Apelirao je i na gradske vlasti predvođene Jelenom Pavičić Vukičević da Zagreb također pokrene autonomni uvoz Sputnjika V te da se putem Gradskih ljekarni nabavi najmanje 500.000 doza ruskog cjepiva.

– U Zagrebu se premalo građana cijepilo. Potreba za cjepivom je velika. Kao čovjek, liječnik i političar uvijek zdravlje građana stavljam na prvo mjesto, poručuje Mrsić.

Podsjeća da je Rusija pokazala spremnost da Hrvatskoj ustupi cjepivo, a medicinski časopis The Lancet objavio je rezultate kliničkih testiranja po kojima je Sputnjik V siguran i učinkovit proizvod, koji bi mogao pomoći u suzbijanju pandemije covida-19.

Grad Zagreb
Hrvatska
Politika