Mraclin preokrenuo Bunu

Nakon velike i neizvjesne borbe, tri su boda ostala u Mraclinu, koji je slavio s 2:1

Otvaranje nove sezone na terenima Prve županijske lige Istok donijelo je susjedski derbi u Novoj grabi gdje je Mraclin dočekao Bunu. Nakon velike i neizvjesne borbe, tri su boda ostala u Mraclinu, koji je slavio s 2:1.

Gosti su ugodno iznenadili svojom požrtvovnošću i borbom i malo im je nedostajalo da ostanu neporaženi. Štoviše, Buna je preko Mateja Mikulina šokirala domaću momčad povevši s 1:0. U posljednjim trenucima prvog dijela Mraclin preko Juraja Cvetnića poravnava rezultata.

U drugih 45. minuta domaća je momčad nastavila s konstantnim pritiskom koji je urodio plodom u 84. minuti kada je sudac Tihomir Čunčić pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Matej Čičak.

Utakmica je imala i emotivan trenutak, jer navijačka skupina GPP u 24. minuti upalila je baklje u čast nedavno preminulog Ivana Galekovića, koji je bio stalni pratitelj Mraclinovih utakmica, čiji je dres nosio i u jednom dijelu svoga života.

PRVA ŽUPANIJSKA LIGA ISTOK, 1. KOLO
NK MRACLIN – NK BUNA 2:1 (1:1)
STRIJELCI: 0:1 Mikulin (15), 1:1 Cvetnić (45), 2:1 Čičak (84-11m)
NK MRACLIN: Dražić, Desput (od 90. Gjurašin), Dolibašić, Domitrović, Cvetnić (od 86. Ćevid), Onić, Augustić (od 75. Čičak), Babić, Kos, Starčević (od 46. Guduraš), Jurić (od 46. Bartolić). TRENER: Marko Pancirov
NK BUNA: A. Rak (od 46. F. Rak), Mrkonjić, Kovačić, Cavrić, Mikulin, Huđber, Muža (od 46. R. Lučan), K. Lučan, Rovišan, Šebek, Škojc. TRENER: Danijel Škojc