Mostovci pozvali protukandidate na sučeljavanje

Iz Mosta nezavisnih lista naveli su kako 'neće dopustiti' da se predstojeći parlamentarni izbori svedu na izbor između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i SDP-a Davora Bernardića i pozvali svoje protukandidate na sučeljavanja
PXL_080620_29170142 Patrik Macek/PIXSELL

Iz Mosta nezavisnih lista naveli su kako ‘neće dopustiti’ da se predstojeći parlamentarni izbori svedu na izbor između predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i SDP-a Davora Bernardića i pozvali svoje protukandidate na sučeljavanja.

-Mi kao stranka koja po najnovijim anketama prelazi izborni prag, odlučili smo istupiti i pozvati svoje protukandidate na sučeljavanje. Budući da je nama od osobite važnosti veza između saborskih zastupnika i njihovog biračkog tijela, smatramo da se ta sučeljavanja trebaju održati i po izbornim jedinicama- izjavila je Marija Selak Raspudić.

Pozvala je Andreja Plenkovića, Davora Bernardića i Zlatka Hasanbegovića da se s njom sučele oko stavova, mišljenja i programa, na televiziji ili u bilo kojem drugom medijskom obliku. Selak Raspudić kaže kako Most neće dopustiti aktualnom premijeru Plenkoviću da “cijeli izbor u Hrvatskoj svede na – ili on, ili Bernardić”.

I Nino Raspudić naglasio je kako smatra da je sučeljavanje važan demokratski institut.

-Sučeljavanja su važna i dobrodošla upravo kako bi građani, dobro informirani, mogli donijeti svoju izbornu odluku. S nelagodom gledam premijera Plenkovića kako na bahat način proziva Bernardića pokušavajući učitati da se izbori svode na izbor njih dvojice, a za mene je to sučeljavanje kuge i kolere- kazao je Raspudić te pozvao u II. izbornoj jedinici, protukandidate Gordana Jandrokovića, Rajka Ostojića i Miroslava Škoru da se sučele.

Nikola Grmoja također je pozvao na završno sučeljavanje svih stranačkih čelnika, a izrazio je želju da se sučeljavanje održe po izbornim jedinicama.

-Moji protukandidati, stara iskusna lica u VI. Izbornoj jedinici, Davor Božinović, Davorko Vidović, Stjepo Bartulica, ja sam spreman za debatu s njima, nikad nisam bježao od njih i mislim da je sada najbolje vrijeme da održimo jedno civilizirano sučeljavanje gdje ćemo iznijeti svoje programe, ideje i svoja rješenja- zaključio je Grmoja.

Hrvatska
Politika