Na izbore za EP izlaze pod sloganom "Osloni se na naše"

MOST predstavio koalicijsku listu za europske izbore

Na listi se uz Božu Petrova nalaze Zvonimir Troskot, Dominik Klemenčić, Željko Glasnović, Nikola Grmoja, Petra Mandić, Kristina Jerčić, Ivan Vidović, Kristina Bakula, Anamarija Jurković, Željka Ilijaš Baričević te Marin Miletić
Zagreb: Božo Petrov predstavio Mostovu listu za EU izbore Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik MOST-a i nositelj liste na izborima za Europski parlament Božo Petrov predstavio je koalicijsku listu istaknuvši da će se njihovi kandidati zalagati za suverenizam te za zaštitu obitelji, života i ljudskog dostojanstva svakog čovjeka.

– Mi smo suverenistička opcija koja želi funkcionalniju Europsku uniju tako da ona provodi samo one politike koje su dodana vrijednost za države članice umjesto da se petlja i tamo gdje je uteg, smetnja i izvor prijepora. Ne želimo dvostruku liniju zapovijedanja ni pokušaje otimanja nadležnosti država članica, već Europu koja radi samo ono u čemu je kompetentnija od nacionalnih država, rekao je Petrov.

Naveo je da na izbore za EP izlaze pod sloganom “Osloni se na naše” u koaliciji s Hrvatskim suverenistima te Hrvatskom strankom prava. Istaknuo je da će se kao kršćanska opcija zalagati za zaštitu života i ljudskog dostojanstva svakog čovjeka. Drži i da EU ponovno mora prigrliti vrijednosni okvir utemeljen na kršćanskoj baštini kako su to željeli njezini utemeljitelji te smatra da čovjek mora biti u središtu svih javnih politika, jer čovjek kao takav ima posebnu vrijednost.

– Obitelj vidimo kao središnju društvenu česticu, a brak muškarca i žene kao njezin temelj. Želimo dugoročno održivo društvo, sigurne sredine za život i smatramo da se to može ostvariti samo potenciranjem zajedničkog vrijednosnog okvira u koji se moraju integrirati svi koji u Europu dolaze živjeti. Čovjeka moramo izdići na njegovu prirodnu poziciju onoga kome je povjereno skrbiti se o cjelokupnoj Božjoj kreaciji. To su naše vrijednosti, rekao je Petrov.

Na listi za EP se uz Petrova nalaze Zvonimir Troskot, Dominik Klemenčić, Željko Glasnović, Nikola Grmoja, Petra Mandić, Kristina Jerčić, Ivan Vidović, Kristina Bakula, Anamarija Jurković, Željka Ilijaš Baričević te Marin Miletić.

Hrvatska
Politika