Mladost po prvi puta pobjednik Regionalne lige

Vaterpolisti Mladosti pobjednici su Regionalne vaterpolo lige, nakon što su finalu bili bolji od dubrovačkog Juga 13:12. Žapci su odigrali sjaju utakmicu u kojoj su u svim segmentima igre bili bolji od Juga, koji je u posljednjoj četvrtini uspio ublažiti poraz.

S tri pogotka najučinkovitiji je bio Lovre Miloš, koji je ujedno i proglašen najboljim pojedincem finalne utakmice, Cosmin Radu i Miloš Ćuk postigli su 2 zgoditka, dok su jednom precizni bili Marino Čagalj, Antonio Petković, Franko Lazić, Luka Bajić, Matias Biljaka te Ivan Buljubašić.

-Mislim da smo odigrali tri fantastične četvrtine. Izvanredna obrana, bez greške. Imali smo vrlo dobrog igrača više i jako dobrog igrača manje. Bili smo u manjem padu u drugoj polovici sezone, ali vratili smo se kada je to bilo najpotrebnije. Čestitke ovim momcima i neka im je ovo poticaj za daljnji rad i daljnje uspjehe! Mislim da je ovo veliki dan za Mladost i povratak zagrebačkog vaterpola na staze stare slave– izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Mladost je tako prvi put u 11 godina postojanja Regionalne lige trofej donijela na Savu i prvi nakon sedam godina, jer posljednji trofej Žapci su osvojili 2011. godine kada su bili pobjednici Kupa.