Mlada misa Ivana Pleše u Križu

Ivan Pleše, u svojoj rodnoj župi, u Crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Križu, služio je u nedjelju Mladu misu, nakon što je tjedan dana prije slavljenička Mlada misa Ivana Pleše održana u kapeli sv. Josipa u Moslavačkoj Slatini, odakle potječe njegova obitelj. Ivan od Presvetog Trojstva (Pleše) rođen je i odrastao u obitelji Pleše u Novoselcu, a za svećenika je zaređen početkom lipnja ove godine i to za Hrvatsku karmelsku provinciju Svetog Oca Josipa.

Župnik Župe Uzvišenja Svetog Križa, Velečasni Božo Pinjuh, srdačnim je riječima pozdravio Ivana u našoj Župi te mu zaželio da, kao i Isus, bude sijač Božje riječi, među ljudima gladnim ljubavi, pažnje, praštanja, ljudskosti i razumijevanja. Srcem i dušom Velečasni Pinjuh čestitao je mladom mladomisniku, zaželio mu dobrodošlicu među braću svećenike i pozvao ga na dobro u ljubavi i raspoloživosti, prema svakom čovjeku kojeg će susresti u svećeničkom životu te u završnom obraćanju istaknuo da želi da bude sretan, a vjernici neka budu oni, s kojima će dijeliti dobro i zlo.

Na završetku misnog slavlja, mladomisnik je uz zajednički, svim okupljenim vjernicima, podijelio i pojedinačni mladomisnički blagoslov.

U ime Općine Križ, podršku Ivanu na njegovu svećeničkom putu iskazao je načelnik Marko Magdić.