Ministarstvo uprave ukinulo odluke gradonačelnika Panina o obustavi mjera Vijeća o pomoći za ublažavanje posljedica COVID-19

Ministarstvo uprave odlučilo o prijeporu između Gradskog vijeća i gradonačelnika Paniana, ukinuvši njegovu odluku o obustavi mjera Vijeća o pomoći za ublažavanje posljedica COVID-19

Ministarstvo uprave odlučilo je o sporu između Gradskog vijeća i gradonačelnika Nenada Panina te je donijelo dvije odluke o ukidanju odluka gradonačelnika o obustavi od primjene općeg akta predstavničkog tijela, kao neosnovane. Odlukama Ministarstva uprave potvrđene su odluke Gradskog vijeća, a radi se o dopuni Odluke o naknadama članovima Gradskog vijeća i članovima radnih tijela Gradskog vijeća i gradonačelnika te o Zaključku o mjerama štednja radi ublažavanje negativnih posljedica epidemije bolest COVID-19.

Podsjećamo, Gradsko vijeće Grada Dugog Sela donijelo je 7. svibnja, na 25. sjednici, ove odluke. Gradonačelnik je 14. svibnja donio Odluku o obustavi od primjene općeg akta predstavničkog tijela, odnosno stopirao odluku Gradskog vijeća uz opširno obrazloženje zbog navodnih nedostataka u proceduri i nadležnostima, o čemu je obavijestio nadležna ministarstva.

Ministarstvo uprave drugo je ministarstvo koje se očitovalo, prije toga gradonačelnikove odluke o obustavi odluka Gradskog vijeća, ukinulo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u dijelu vezanom za mjere iz domene komunalnog gospodarstva.

Kompletne Odluke Ministarstva uprave pročitajte OVDJE.