MINISTAR ĆORIĆ NAJAVIO: Do kraja 2024. natječaji putem Fonda od gotovo tri milijarde kune

Samo u ovoj godini je na raspolaganju 925 milijuna kuna
tomislav ćorić Slavko Midžor/PIXSELL

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić najavio je natječaje putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u vrijednosti od gotovo tri milijarde kuna do kraja 2024., a u ovoj godini 925 milijuna kuna.

– Ova godina bit će obilježena nizom natječaja, a do kraja 2024. samo putem Fonda možemo očekivati natječaje u vrijednosti od gotovo tri milijarde kuna. I dobar dio Nacionalnog plana oporavka i otpornosti odnosi se upravo na područje iz resora Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te će prvi natječaji iz te financijske omotnice ići u smjeru sufinanciranja poduzetničke aktivnosti, odnosno digitalizacije procesa, iskoraka u smjeru novih tehnoloških rješenja, kazao je ministar Ćorić na konferenciji za novinare u Ministarstvu gospodarstva.

Naredni mjeseci će, kaže, donijeti vrlo angažiranu poziciju Fonda – ove godine bit će 22 natječaja, a kalendarski plan natječaja može se očekivati prije ljeta na mrežnim stranicama Fonda.

Ćorić je podsjetio da je ove godine već otvoreno pet natječaja Fonda koji su najvećim dijelom orijentirani na pitanje zaštite okoliša, odnosno gospodarenja otpadom u kontekstu sanacije divljih odlagališta, što je, rekao je, jedna od “rak rana” sustava već dugi niz godina.

Također, orijentirani su i na nabavku komunalne opreme odnosno izgradnju reciklažnih dvorišta za jedinice lokalne samouprave koje imaju manje od 3000 stanovnika te prijevoz otpada s otoka na kopno.

Hrvatska
Ostalo