Miljenko Vučić u Tokiju završio četvrti u bacanju kugle

Vučić je do druge "drvene medalje" za hrvatsku paraatletiku stigao s rezultatom 13.17 što je 32 centimetara slabije od njegovog najboljeg rezultata ove sezone te više od metra slabije od osobnog rekorda 14.42

Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski paraolimpijac Miljenko Vučić (39) osvojio je četvrto mjesto u bacanju kugle u konkurenciji slijepih i slabovidnih osoba na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Vučić je do druge “drvene medalje” za hrvatsku paraatletiku u Tokiju stigao s rezultatom 13.17 što je 32 centimetara slabije od njegovog najboljeg rezultata ove sezone te više od metra slabije od osobnog rekorda 14.42. Zlato je osvojio Iranac Mahdi Olad (14.43), drugi je bio Brazilac Rodrigo da Silva (13.89), a treći Talijan Oney Tapia (13.60).

– Nisam zadovoljan. Trebao sam pružiti više. Korona je učinila svoje. Godinu dana pauze i manje natjecanja je rezultiralo padu forme. U zadnjih godinu dana imao sam svega tri natjecanja. Međutim, nemam opravdanje za loš rezultat ovdje, kazao je član kutinskog Odiseja i dodao:

– Drago mi je da sam ovdje, da sam odradio svoje druge paraolimpijske igre, a život ide dalje. Imam još vremena za Pariz koji dolazi već za tri godine, dodao je Vučić kojeg je slabovidnost zadesila u 22. godini, a iza njega je 12 velikih natjecanja i pet osvojenih medalja.