Ne stišavaju se reakcije

Milanović uputio oštru kritiku svima onima koji su glasali za Turudića

Svi koji su glasali za Turudića neprijatelji su Hrvatske, poručio je predsjednik
Zagreb: Predsjednik Milanovi? posjetio je retrospektivnu izložbu djela Ivana Meštrovi?a u Galeriji Klovi?evi dvori Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik Republike Zoran Milanović izbor Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika opisao kao grozotu, saborske zastupnike koji su za to glasali nazvao je neprijateljima Hrvatske, a sedam godina HDZ-a na vlasti hrvatskom nacionalnom katastrofom.

Komentirajući Turudićev izbor nakon posjeta Galeriji Klovićevi dvori, Milanović je u izjavi novinarima, a upitan o današnjem glasanju u Saboru, prokomentirao cijeli proces izbora opisavši ga kao laž i rekavši da je “stvoren privid javnog poziva i transparentne rasprave u Saboru”.

-Sve to je laž i drska farsa- rekao je Milanović te Vladino povjerenstvo pred kojim su se predstavljali kandidati za glavnog državnog odvjetnika opisao kao nekakav sedmočlani komitet spasa HDZ-a.

-Ovo je prvi puta od vremena druga Tita da Partija na ovakav način sudjeluje u izboru glavnog državnog tužitelja i čovjeka koji hapsi i zatvara. To je grozno za Hrvatsku i ovih sedam godina su hrvatska nacionalna katastrofa- ustvrdio je predsjednik Republike.

Hrvatska
Politika