Milanović: Bagin odlazak je tragedija za hrvatsko novinarstvo

Milanović je na svojoj Facebook stranici objavio sućut u kojoj se prisjetio i njihovih susreta i razgovora te njegove profesionalne etike

PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović izrazio je sućut kolegama novinara, urednika i političkog komentatora Mislava Bage i njegovoj obitelji, ocijenivši da je njegov odlazak tragedija za hrvatsko novinarstvo.

Milanović je na svojoj Facebook stranici objavio sućut u kojoj se prisjetio i njihovih susreta i razgovora te njegove profesionalne etike.

-Neizmjerno sam tužan zbog smrti Mislava Bage. Sretali smo se i razgovarali godinama, uvijek samo zbog posla koji nas je vezao, ali nakon tih razgovora rastajali se gotovo pa kao dugogodišnji prijatelji- napisao je.

Dok je radio svoj novinarski posao te britke intervjue koje je vodio naprosto neusporedivo s bilo kim, ocijenio je Milanović, posebno je imponirala njegova profesionalna distanca.

-Novinarstvo je radio pošteno i nepotkupljivo, prema svakom sugovorniku pristupao jednakom mjerom – već dovoljno da njegov odlazak bude tragedija za hrvatsko novinarstvo. Ali bio je Bago i puno više od toga i zato će nedostajati svojim kolegama i prijateljima- istaknuo je.