Mihaljević izborio finale Europskog prvenstva

Atletičaru splitskog ASK-a osobni rekord u dvorani je 21.84 metara, a ove godine je najdalje bacao 21.42m metara
filip mihaljević Marko Prpić/PIXSELL

U Ataköy Areni u Istanbulu započelo je 37. Europsko dvoranskog prvenstvo u atletici na kojem sudjeluju 593 atletičara iz 47 zemalja među kojima i šestero hrvatskih atletičara.
Prvog dana natjecanja nastupili su Filip Mihaljević u kvalifikacijama kugle, te Marino Bloudek.

Mihaljević se rutinski plasirao u finale bacivši kuglu 21.20 metara, što je bio ukupno drugi rezultat kvalifikacija. Bolji od njega bio je tek Talijan Zane Weir s rezultatom 21.46 metara. Borba za medalje je u petak s početkom u 17.25 sati po hrvatskom vremenu.

Podsjetimo, Mihaljević je prije dvije godine na dvoranskom EP-u u Torunu bio treći osvojivši tek treću medalju za Hrvatsku u povijesti ovog natjecanja. Prve dvije je osvojio Branko Zorko na 1.500 metara, broncu 1992. u Genoi, te srebro dvije godine kasnije u Parizu.

U četvrtak je nastupio i Marino Bloudek u kvalifikacijama utrke na 800 metara. Bloudek je u svojoj skupini bio četvrti s rezultatom 1:49.41 ostavši bez plasmana u polufinale. Za ulazak među 12 najboljih trebalo je osvojiti jedno od prva dva mjesta u svakoj od pet skupina, a dalje su vodila još dva najbolja rezultata.

Hrvatska
Sport