MATO JELIĆ, predsjedniK NK Vrbovec: Trećeligaška momčad ostala na okupu!

Cjelokupna momčad trećeligaša Vrbovca ostala je na okupu za predstojeće iznimno zahtjevno i neizvjesno prvenstvo u kojem se treba izboriti za ulazak u 3. HNL zapad u sezoni 2021./22, potvrdio je to čelni čovjek kluba Mato Jelić

Cjelokupna momčad trećeligaša Vrbovca ostala je na okupu za predstojeće iznimno zahtjevno i neizvjesno prvenstvo u kojem se treba izboriti za ulazak u 3. HNL zapad u sezoni 2021./22. Uprava Vrbovca na čelu s predsjednikom Matom Jelićem ne krije zadovoljstvo nakon odrađenih pregovora s prvotimcima, koji su kao momčad godinu dana iskusniji, u međuvremenu se vrlo dobro upoznali, postali nogometna klapa koja može samo napredovati u igračkom i rezultatskom smislu. Time je istodobno iskazano i igračko povjerenje prema klupskoj politici koja se zasniva na transparentnosti, izvršavanju ugovornih obveza i prekrasnim uvjetima na Gradskom stadionu.

-Izuzetno smo sretni u klubu, što smo nakon par godina ponovo postigli jedinstvo igrača koji su nam produžili svoju vjernost i time jasno iskazali svoju opredijeljenost i njihovo prepoznavanje da je Vrbovec renomirani i ozbiljan trećeligaški klub u kojem mogu ostvariti daljnju igračku afirmaciju i napredak u svojoj igri. Prema tome u slijedećem prvenstvu crveni vrbovečki dres će nositi: vratari Petar Jelavić i Mihael Zrinščak, braniči Martin Tolić, Antonio Režabek, stoperi kapetan Filip Pluščec, Ilija Radovac, Tin Salatović, vezni Mario Ćosić, Anel Mašić, Alen Babić, Gabriel Tolić te napadači braća Domagoj i Josip Colarić, Filip Merlin, Josip Slišković i Antonio Šiprak. Svoj odlazak najavio je Mijo Batarelo Ćerdić jer nismo uspjeli postići sporazum, dok će se status Antonija Boroše, Ivana Hrupeca i Danijela Jukića rješavati u idućem razdoblju. Prijašnji igrač kluba 26-godinji Matija Petak, koji je prošlu sezonu odigrao u županijskom prvoligašu Ban Jelačić iz Banova, izvijestio nas je da se odlučio za nastavak igračke karijere u trećeligašu Radnik Križevci, gdje se pridružio nekadašnjem kapetanu Vrbovca Matiji Dimoviću. Žao nam je zbog toga jer je Petak ponikao iz Nogometne škole Vrbovec i godinama bio naš prvotimac. Time je ujedno prestao i njegov trenerski angažman u Nogometnoj školi Vrbovec. Ipak svima njima su i dalje otvorena vrata kluba, ukoliko se nešto promijeni u njihovim planovima- u povodu rješavanja kadrovske križaljke za narednu sezonu, kazao je za 01Portal predsjednik Mato Jelić.

Isto tako klub je u pregovorima s još nekolicinom igrača.

-Nadamo se da ćemo posložiti kvalitetnu momčad za gornji dio tablice, ali ćemo u pripremnom ciklusu pružiti i priliku nekolicini naših talentiranih juniora. Pri tome naglašavam da je intencija klupske politike primarni fokus okretanja prema igračkom potencijalu iz Nogometne škole Vrbovec. Seniorske pripreme počinju 6. srpnja koje će povesti trener Tihomir Bradić sa svojim pomoćnicima Draženom Fulirom i Igorom Ratkajcem. Pripreme ćemo odraditi kao i prijašnjih godina u kompleksu Gradskog stadiona- rekao je Jelić.

Ambicije kluba su osvajanje najmanje osmog mjesta na kraju sezone što bi garantiralo plasman u zapadnu skupinu 3. HNL u prvenstvu 2021./22., što je i zapravo primarni cilj u ovoj sezoni.

-Prvenstvo će biti iscrpljujuće i neizvjesno jer je liga proširena na 18 klubova što će dodatno poskupiti troškove natjecanja. U ovo vrijeme je izuzetno teško doći do bilo kakvih sponzorskih donacija zbog epidemije koronavirusa i negativnih posljedica po cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, ali unatoč tome Uprava ulaže velike napore da se ne poremeti financijska stabilnost kluba- priča nam Jelić te ističe kako je organizacija 8. nogometnog turnira za prstiće i limače „Pikolo 2020.“ prebačena za 22. i 23. kolovoza.

-Nadamo se da ćemo ponovo na turniru imati vrlo dobru posjećenost, ali i samo kvalitetnu komponentu nogometnih klubova. Održavanje turnira opet i dalje ovisi o epidemiološkim uvjetima koje pratimo svakodnevno u klubu jer ne želimo niti pod koju cijenu dovesti u pitanje zdravlje najmlađih nogometaša, ali svih drugih osoba- naglasio je predsjednik vrbovečkog trećeligaša.

Obnova Gradskog stadiona odvija se u okviru zadanih rokova i trebala bi biti u potpunosti završena 4. kolovoza. Vrbovec će tako spremno dočekati novo prvenstvo u izvrsnim infrastrukturnim uvjetima od svlačionica, klupskih prostorija pa do prekrasnog travnjaka na glavnom igralištu.

-I na kraju jedna žalosna vijest za vrbovečku sportsku javnost. Hrvatski nogometni savez nije odobrio Mladosti iz Ždralova, ukoliko uspješno prođu kvalifikacije za u 2. HNL-u, domaćinstvo igranja na jesen na Gradskom stadionu Vrbovec. Iako se činilo da bi moglo doći do izuzetka, HNS nije dozvolio Mladosti da igra izvan svoje Bjelovarsko-bilogorske županije. Tako se drugoligaški nogomet neće moći gledati zasad u Vrbovcu. Ovim putem želimo sportskim prijateljima iz Ždralova puno sportske sreće i uspješne kvalifikacije u borbi za ulazak u 2. HNL- za kraj će o novostima iz Nogometnog kluba Vrbovec, njegov predsjednik Mato Jelić.

Pred nama je izuzetno uzbudljivo prvenstvo u svim ligama jer ponovo dolazi do (ne)potrebne reorganizacije sustava natjecanja. U takvim okolnostima klubovi će se boriti svim sredstvima jedino za rezultat dok će razvoj mladih igrača i trenera biti stavljen u drugi plan ili jednostavno namjerno zanemaren. Promjene sustava natjecanja svakih par godina koje se provode nisu u interesu hrvatskog nogometa, ne dovode dugoročno do stabilnosti klubova i ne pružaju razvoj mladih nogometaša, trenera i sportskih djelatnika. Stoga je i pred trećeligašem Vrbovcem izrazito izazovna sezona da osigura i dalje trećeligaški status što neće biti lako ostvariti i to još uvijek u uvjetima mogućnostima da se u idućem razdoblju desi drugi val epidemije koronavirusa.