Mato Čičak: Trudimo se u sva naša mjesta podjednako ulagati

Općina Rugvica posljednjih godina nastoji ravnomjerno razvijati sva svoja područja

Općina Rugvica posljednjih godina nastoji ravnomjerno razvijati sva svoja područja. Načelnik Mato Čičak obišao je tako lijepo uređen centar Oborova.

-Mi se trudimo u sva naša mjesta ulagati podjednako- istaknu je načelnik Čičak i osvrnuo se na napravljeno u Oborovu u posljednje četiri godine.

-Samo u asfaltiranje na ovom smo području u tom razdoblju uložili 2,8 milijuna kuna asfaltiravši više od 4,5 kilometara cesta. Uredili smo ovaj centar naselja, koji je sada ljepše i kvalitetnije osmišljen. Također, tu smo izgradili i ovu nadstrešnicu. Ulagali smo i u obnovu crkve gdje nam je ove godine pomoglo i Ministarstvo kulture- kazao nam je načelnik najavivši nove planove za Oborovo.

-U planu nam je obnova doma u što se planira uložiti preko milijun kuna i time riješiti jedan veliki problem. Kada taj projekt bude realiziran do kraja, uvjeren sam kako ćemo imati jedan prekrasan centar sela- o planovima će Čičak.

Uz DVD Oborovo nositeljice društvenog života u mjestu su i članice KUD-a Posavka, koje su prepoznatljive po organizaciji kulturne manifestacije Pjesmom i plesom kroz Oborovo, koje se održavaju u sklopu proslave Dana općine.

-Ja sam uvjeren kako će one i ove godine imati svoju folklornu smotru na veselje sviju nas- zaključio je za kraj načelnik.