Mato Čičak: Kroz ove smo tribine odradili dobar posao

Tribinom u Ježevu, Općina Rugvica završila je ciklus javnih tribina kako bi mještane pozvala da sudjeluju u kreiranju općinskog proračuna za 2020. godinu. Osim u Ježevu, tribine su proteklih dana održane u Otoku Svibovskom, Jalševcu Nartskom, Rugvici i Oborovu, a uz vodstvo općine prevođeno načelnikom Matom Čičkom, tribinama su nazočile i općinske službe, ne bi li se u komunikaciji s mještanima riješili problemi koji ih tište.

-Mislim da je ovo jedna dobra priča, za koju vjerujem da je se ne usude odraditi svi lokalni čelnici. Ovo je dobro, jer na ovaj način dolazimo u direktnu komunikaciju s našim mještanima- kaže nam načelnik Mato Čičak, koji je zadovoljan jer kroz tribine su otvorene brojne teme.

-Čuli smo jako puno dobrih prijedloga. Naravno, bilo je tu kritika i pohvala. Sve je to dobro, kako bi mogli unaprijediti naš rad, jer mi imamo otvoren proračun, u čije se kreiranje može uključiti svatko. S ovim nastavljamo i dalje, bez obzira na to što je teško i naporno, no smatram kako smo kroz ove tribine odradili ono što nam je bio cilj, čuli smo ono što naše mještane tišti- nastavio je načelnik.

Odaziv mještana bio je zadovoljavajući, a kroz konstruktivne rasprave tražila su se rješenja kako bi se stanoviti problemi mogli i riješiti.

-Lijepo je vidjeti da ljude zanima općinski proračun te funkcioniranje Općine. Ovo je primjer i drugima da se upuste u ovakve akcije, zbog čega ih pozivam da odrade ovo, jer tko zna, možda nakon ovakvih tribina budu imali manje problema- zaključio je Čičak.