Intervju s načelnikom

MATIJA COPAK, načelnik Farkaševca: Radno je u našem kraju, a radujem se skorašnjem Ljetu u Farkaševcu

Mladošću i elanom, aktualni načelnik pokrenuo je brojne projekte, a što se sve radi, kakvi su planovi i što nas očekuje za Ljeto u Farkaševcu doznajemo u razgovoru s načelnikom
DSC_3512

Općina Farkaševac slavi 30 godina otkako je dobila taj status 1993. godine. Od tada do danas načelničku dužnost obnašali su Željko Copak, Dražen Draganić i aktualni načelnik Matija Copak, koji je povjerenje birača po prvi puta zadobio na izborima prije dvije godine. Mladošću i elanom pokrenuo je brojne projekte, a što se sve radi, kakvi su planovi i što nas očekuje za Ljeto u Farkaševcu doznajemo u razgovoru s načelnikom.

-Zaista je radno jer u pripremi su nam različiti projekti koje prijavljujemo na otvorene natječaje Zagrebačke županije i Ministarstava. Također, pripremamo i projekte za natječaje za europska sredstva. Trudimo se što više možemo, da razvijemo našu općinu i pružimo razvoj svim našim mještanima- započinje razgovor načelnik Matija Copak.

Četiri mjeseca 2023. su iza nas, a iza općinske administracije više je uspješno odrađenih poslova, jer uređivali su se domovi, dječja igrališta, a neke od žila kucavica prometne povezanosti presvučene su novim slojem asfalta.

-To je zbir projekata koje smo pokrenuli prošle godine, jer želja nam je da uredimo dječja igrališta na našem području. S time smo krenuli prošle godine i uredili smo pet igrališta, na kojima zbog kišnog vremena nismo bili u mogućnosti riješiti finese. Za dječje igralište kod Dječjeg vrtića Crvenkapica dobili smo sredstva od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, gotovo je pri kraju. Bit će to šesto igralište koje smo uredili u godinu dana. Tu ne stajemo, već krećemo s uređenjem novih igrališta po naseljima, gdje ih nema- ističe Copak, koji se kad je posrijedi razvoj prometne infrastrukture zahvalio Županijskoj upravi za ceste Zagrebačkoj županiji i ravnatelju Tomislavu Landeki, koji je prepoznao potrebe Farkaševca i omogućio asfaltiranje 4 kilometra ceste od Farkaševca prema Prašćevcu.

-Ono što nam sada slijedi je rješavanje prometnice od Farkaševca prema Kabalu, gdje je potrebno izvesti proširenje. Također, sanirat će se i prometnice koje su bile oštećene postavljanjem vodoopskrbnog sustava na našem području.

Farkaševac je sve više prepoznatljiv i po svojim manifestacijama – Advent u Farkaševcu zimus je bio odredište za brojne znatiželjnike, a sve veću pažnju plijeni i Ljeto u Farkaševcu, manifestacija kojom će i službeno tijekom srpnja biti proslavljeno 30 godina od osnutka općine.

-Program Ljeta u Farkaševcu još uvijek je tajna, pripremamo bogat i raznolik sadržaj za sve generacije. Također, imat ćemo i bogatu gastronomsku ponudu, veliki izbor koncertnih događanja za sve glazbene ukuse, a nezaobilazno događanje je i naša fišijada na jezeru. Ostale detalje otkrit ćemo uskoro- poručio je načelnik Farkaševca za kraj razgovora.

-Radujem se Ljetu u Farkaševcu i očekujem vas u našem kraju- zaključio je Matija Copak.

Farkaševac
Intervju