MATIJA COPAK, načelnik Farkaševca: Dva investitora pokazuju interes za dolaskom u našu gospodarsku zonu

Gospodarska zona Farkaševac utemeljena je još 90-tih godina, a prostire se na 19 hektara

Vijećnici Općinskog vijeća Farkaševac donijeli su sinoć jednoglasnu odluku o pokretanju izrada Urbanističkog plana gospodarske zone Farkaševac. Prvi je to korak kako bi se privukli potencijalni investitori, a njih ima, potvrdio je to sinoć i sam načelnik Matija Copak.

Izradom Urbanističkog plana, potencijalni investitori vezani su uz poljoprivrednu proizvodnju, a bude li postupak odrađen na vrijeme, njihov početak rada u Farkaševcu se može očekivati kroz godinu i pol dana.

-Po prvi put u povijesti imamo najavu dolaska investitora, na nama je sada da riješimo svu papirologiju i sve procese koji vode tome da uredimo zonu kako bismo privukli i nove investitore. Svima nam je poznato da smo postali malo više od ruralnog kraja s otvorenjem brze ceste i prolaskom državne ceste. Želja mi je da ljudi koji ovdje žive imaju gdje raditi i da Općina Farkaševac postane poželjno mjesto za rad, boravak i stanovanje- rekao je načelnik Matija Copak.

Investitor koji su najavili dolazak u Farkaševac vezani su uz poljoprivrednu djelatnost, u prvom redu otkup žitarica i ostalih poljoprivrednih proizvoda.

-Investicije se vežu na otkup poljoprivrednih proizvoda, žitarica, povrća i svega što poljoprivrednici mogu proizvesti, a uz to moram napomenuti da je želja investitora da potiču proizvodnja krumpira na našem području i da time otvaraju pogone za preradu krumpira, poput gulilica i sjeckalica, gdje bi se automatski gotovi proizvodi plasirali na tržište distribucijskih centara- otkrio je Copak.

Također, vijećnici su donijeli Odluku kojom se pokreću izrade Urbanističkog plana Turističke zone Kabal.

-Takve investicije treba podržati i vjerujem kako će ovaj vid turističke ponude u našem kraju zaživjeti- zaključio je načelnik Matija Copak.