Matej Tolić-Tuba biciklom povezao Rugvicu i Davor

Put Davora, Tuba je krenuo u petak oko 14,30 sati, a na končano je odredište stigao oko 23,20 sati, nakon što je otpedalirao oko 150 kilometara

Rijeka Sava stvorila je trajno prijateljstvo između Rugvice i Davora, općine u Brodsko-posavskoj županiji. Za nešto intenzivnija druženja zaslužni su Savski lađari s jedne strane, i tamošnji zaljubljenici u rijeku Savu, koji si međusobno pomažu u raznim akcijama. Prva prilika za to već je ovog vikenda kada se u Davoru održavaju Ribarsko-lađarske večeri.

Dio te priče bit će i Matej Tolić-Tuba, koji je biciklom po drugi puta povezao ove dvije općine. Put Davora, Tuba je krenuo u petak oko 14,30 sati, a na končano je odredište stigao oko 23,20 sati, nakon što je otpedalirao oko 150 kilometara.

-Iskreno, nije bilo naporno, naprotiv bilo je opuštajuće i zabavno, a jedino mi je problem predstavljala velika vrućina i sparina- javio nam je o dolasku u Davor, Tuba, koji se veseli druženju na Ribarsko-lađarskim večerima.

-Zaista to je jedna sjajna fešta, na kojoj se okupi veliki broj ljudi. Osim toga, veselim se što ću vidjeti i ekipu koja nas uvijek srdačno dočeka i ugosti- ističe Matej.

Zasigurno, će tako i Savski lađari dočekati svoje prijatelje iz Davora na svoj fešti u rujnu.