Svjetski kup u veslanju

Martin izborio plasman u četvrtfinale, Sinkovići i Lončarići u repasažu

Braća Sinković i Lončarić novu priliku za ulazak u finale imat će sutra
Zagreb: Na jezeru Jarun održana 40. Međunarodna regata Croatia Open 2024. Marko Prpic/PIXSELL

Braća Martin i Valent Sinković završili su drugi u kvalifikacijama dvojca bez kormilara na utrci Svjetskog kupa koji se održava u talijanskom Vareseu.

Švicarci Roman Röösli i Andrin Gulich osvojili su prvo mjesto s rezultatom 6:33.32, Martin i Valent Sinković zaostali su 3.73 sekunde, dok je treće mjesto osvojila talijanska posada Davide Comini i Giovanni Codato s 5.51 sekunde zaostatka za vodećima. Švicarci su prvim mjestom izborili direktan plasman u finale, dok će Sinkovići u subotu nastupiti u repesažu u kojem će imati još jednu priliku za ulazak u A finale.

Bez direktnog plasmana u finale ostala su i braća Anton i Patrik Lončarić osvojivši četvrto mjesto u svojoj skupini dvojca na pariće. Slavili su Talijani Luca Rambaldi i Matteo Sartori s vremenom 6:19.08, dok su Lončarići imali skoro 20 sekundi zaostatka. Novu priliku imat će u subotu u repesažu.

U Vareseu nastupa i Damir Martin u samcu. U drugoj kvalifikacijskoj skupini osvojio je prvo mjesto s rezultatom 7:02.24 izborivši plasman u četvrtfinale.

Hrvatska
Sport