Martić završila nastup u Rimu

U osmini finala porazila ju je Kanađanka Bianca Andreescu

Hrvatski teniski savez

Nekadašnja četvrta tenisačica svijeta i pobjednica US Opena 2019. Kanađanka Bianca Andreescu zaustavila je Petru Martić u osmini finala WTA 1000 turnira u Rimu pobijedivši ju sa 6-4, 6-4 nakon jednog sata i 43 minute igre.

Martić je bila ravnopravna suparnica, ali je za razliku od jučerašnjeg dvoboja protiv Anett Kontaveit, više prijelomnih poena otišlo na stranu 21-godišnje Kanađanke kojoj je ovo debitantski nastup na rimskom turniru.

Hrvatska 31-godišnja igračica imala je problema i sa servisom: pogodila je 50 posto prvih servisa i napravila šest dvostrukih pogrešaka koje su pomogle njezinoj suparnici da triput u meču dođe do “breaka”, jednom u prvom i dvaput u drugom setu.

Kako nije uspjela obraniti prošlogodišnje bodove zarađene probojem do polufinala u Rimu, Martić će doživjeti značajan pad na WTA ljestvici te u ponedjeljak biti oko 70. pozicije. Tako će ponovno najbolje rangirana hrvatska tenisačica postati Ana Konjuh koja je u Rimu zapela u kvalifikacijama, na korak do glavnog turnira.