Marko Magdić: Nadam se da će ovaj prodajni plato zaživjeti

Proteklih dana u Križu su završili radovi na izgradnji prodajnog platoa tržnice na malo s prometnom infrastrukturom. Riječ je o prvom komunalnom projektu Općine, koji je financiran sredstvima Europske unije. Naime, Općina je kroz natječaj LAG-a Moslavina ostvarila sufinanciranje od gotovo 250 tisuća kuna, dok je ostatak potrebnih sredstava da se izrealizira investicija koja je bila vrijedna 320 tisuća kuna osiguran u općinskom proračunu.

-Radovi su intenzivno trajali od ljeta. Napokon smo dočekali taj trenutak da možemo s punim pravom reći da su radovi privedeni kraju i to je ono što smo projektirali prošle godine i planirali da se uklopi u vizuru našeg parka. Ova lokacija ionako je vapila za prenamjenom i uređenjem, a mi smo to priveli svrsi- s ponosom će načelnik Marko Magdić, koji je uvjeren kako će tržnica biti od koristi za domaće poljoprivrednike i OPG-ove.

-Neki naš plan je da tržnicu otvorimo u proljeće, te da ona zaživi u onom pravom smislu, jer time se dobiva jedna lokacija na kojoj će poljoprivrednici moći prodati ono što samo stvore. Nadam se da će ovaj prodajni plato zaživjeti, te da će naši građani od sada imati gdje kupiti svježe voće i povrće, dok poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost plasirati te proizvode- kaže nam naš sugovornik.

Uz izgrađeni plato tržnice na malo, uređeno je i parkiralište za četrdesetak automobila, a obnovljena je i prometnica koja prolazi tim dijelom.

-Sve zajedno smo to dotjerali i uredili, čime smo u centru dobili jednu ljepšu viziru- istaknuo je načelnik.

Zanimljivo je to što su u ovaj projekt ugrađene stare kamene kocke i rubnjaci koji su nekada krasili Kolodvorsku ulicu u Novoselcu i na neki su način dio baštine ovog kraja.

-Sve to daje jednu povijesnu vizuru cijelom ovom parku- zaključio je načelnik Marko Magdić.