Mario oduševio junećim jezikom, no salata ga je stajala ocjene

Drugi je dan u 'Večeri za 5 na selu' u Samoboru i okolici pa je ekipa opuštenija, a i domaćinu Mariju bilo je lakše kuhati kad je upoznao konkurenciju i doznao, primjerice, da je Ana vegetarijanka

RTL

Najmlađi i jedini muški kandidat ovoga tjedna po zanimanju je ugostitelj, točnije kuhar, a za svoje je gošće pripremio jelovnik koji se sastojao od predjela Brza pričalica, glavnog jela Plutajuća piletina i deserta Šašave boje. Juneći jezik svidio se svima, baš kao i Ani njezina vege salata, pohane palačinke nekima su bile prezasitne, a u čokoladnom kolaču Ljiljani je zasmetalo što ima previše čokolade! Mario je za svoju večeru osvojio 33 boda i nije uspio nadmašiti Mariju.

Domaćin je gošće dočekao sa samoborskim bermetom i likerom od sibirske borovnice.

-Malo nesvakidašnji aperitiv, probala sam bermet i jako mi se svidio- rekla je Liljana, a i Darinki je dio dobar. Brzo su prešli na predjelo, a Mario je poslužio juneći jezik s rikolom i komoračem.

-Volim kad je predjelo malo decentnije- rekla je Darinka jer joj se učinila preobilna porcija, a Mariji je zasmetalo što sve rajčice nisu bile jednake. Ani je njezina salata bez jezika bila odlična, a kad su ostale dame kušale jezik, komentirale su da je bio izvrstan.

RTL

Nekima je predjelo bilo preobilno pa je zato glavno jelo bilo decentnije.

-Uvijek sam razmišljala – pa tko poha palačinke, pa još puni, pa još peče, pa onda puni pa poha…?! Bože moj!- čudila se Darinka koja nikad nije jela pohane palačinke jer ima averziju od njihova spravljanja, a kad je ih je probala, bile su joj jako fine iako kalorične. Ana je bila sretna što je dobila vege verziju, okus joj je bio odličan, a Mariji i Ljiljani je smetalo što nije bilo salate.

Za desert je Mario poslužio kolač s tri kreme, a ubrzo su gošće doznale da je koristio kupovni biskvit.

-Nije to toliki problem, ipak je mlad i još nije načisto s biskvitima- branila ga je Ljiljana, a Ani to nije smetalo. Darinka je spomenula kako je domaćin zaboravio da ona pije crno vino, a za nju se sjetio da je vegetarijanka. Ani se i desert svidio, a Ljiljana je imala zamjerku:

-Ima malo previše čokolade.

RTL

Mariji je također bio fin i sladak poput domaćina, a Darinka nije bila pretjerano impresionirana, no dodala je kako nije ljubiteljica slatkog pa je deserti i ne zanimaju previše.

Nakon darova Mario je pustio glazbu i zaplesao s gošćama, a zatim je uslijedilo ocjenjivanje. Sedmicu je dobio od Marije kojoj se samo svidio desert, a za ostala jela imala je dosta zamjerki, Ljiljana i Darinka dale su osmice jer im je tijekom večere nedostajalo salate, a Ani je sve bilo super i pohvalila je domaćinov trud te ga nagradila desetkom.

Danas kuha Ana, a kako će se njezin vegetarijanski jelovnik svidjeti ostalim kandidatima – ne propustite pogledati u novoj epizodi ‘Večere za 5 na selu’ od 20.15 sati na RTL-u.