Mario Hlad: U Jakovlju se smanjuje broj ljudi u samoizolaciji

Do jučer na području općine Jakovlje nije bilo ni jedne osobe oboljele od korona virusa, a u samoizolaciji se nalazilo 11 osoba, što je značajno manje nego tjedan dana ranije kad ih je bilo 26

Do jučer na području općine Jakovlje nije bilo ni jedne osobe oboljele od korona virusa, a u samoizolaciji se nalazilo 11 osoba, što je značajno manje nego tjedan dana ranije kad ih je bilo 26, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Općine Jakovlje i zamjenik načelnice Općine Jakovlje Mario Hlad.

Dodao je kako je bilo kršenja mjera samoizolacije u dva navrata, no odmah se reagiralo pa je istaknuo kako mještani dobro surađuju i poštuju sve mjere i preporuke stožera. Do jučer su izdali 400 propusnica, a 60 ih je odbijeno. Zahtjevi za izdavanje propusnica značajno su smanjeni nakon što su sve općine zaprešićkog kraja i Grad Zaprešić postali jedna cjelina i za kretanje između njih ne treba se ishoditi propusnice.

Krenulo se i s mjerama za olakšavanje gospodarskog života, ali i za olakšanje života običnim građanima. Za početak je odlučeno da se pedeset posto cijene koju roditelji plaćaju, za mjesec ožujak, podmiri iz Proračuna Općine Jakovlje, dok će za travanj roditelji biti u cijelosti oslobođeni plaćanja vrtića, dok će se za naredno razdoblje vidjeti situacija s razvojem epidemije.

Ipak, na području općine Jakovlje radilo se na gradnji i održavanju komunalne infrastrukture. Tako je dovršena gradnje dijela nogostupa u Topličkoj ulici, uređena je nerazvrstana cesta prema Severinima, trenutno se radi na izmještanju kanala na mjestu gdje će se graditi velika tvornica avionskih dijelova, a u centrima Jakovlja, Kraljevog Vrha i Igrišća dovršen je projekt WiFi4EU pa će se na tim mjestima moći koristiti besplatno internet.

Općina Jakovlje održala je i sjednicu Općinskog vijeća na kojoj su vijećnici prihvatili izvješće načelnice o njenom radu u prošloj godini, a odobreno je i kratkoročno zaduživanje Općine Jakovlje u iznosu od 500.000 kuna za premošćivanja obaveza po prijavljenom projektu „Rekonstrukcija prometne površine za poboljšanje sigurnosti prometa na dijelu Stubičke cesteˮ, odnosno izgradnja nogostupa od semafora do Selničke ulice.