MARIN ŽAFRAN, kandidat za zamjenika načelnika Brckovljana: Učinit ćemo Brckovljane ugodnim mjestom za život

Na kandidacijskoj listi HDZ-a koju podržavaju Nezavisna lista Stjepana Kožića i Hrvatska stranka umirovljenika kandidat za načelnika je Tihomir Đuras, a kandidat za njegova zamjenika je Marin Žafran, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Brckovljani

Na kandidacijskoj listi HDZ-a koju podržavaju Nezavisna lista Stjepana Kožića i Hrvatska stranka umirovljenika kandidat za načelnika je Tihomir Đuras, a kandidat za njegova zamjenika je Marin Žafran, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Brckovljani.

Tko je Marin Žafran?

Rođen sam 20. lipnja 1980. godine u Zagrebu. Od rođenja živim u Gračecu. Osnovnu školu do četvrtog razreda, pohađao sam u Dugom Selu. U četvrti razred krećem u, tada za nas, novu Osnovnu školu Stjepan Radić u Božjakovini. Srednju tehničku školu završavam u Zagrebu, smjer tehničar za elektroniku. U Zagrebu završavam i studij na Fakultetu prometnih znanosti, telekomunikacijski smjer.

Zaposlen sam kao voditelj servisa u poznatoj i uspješnoj informatičkoj tvrtki koja je od nedavno postala i članica grupacije i nalazi se među 10 najjačih tvrtki u Europi u ovoj branši. Na to sam izrazito ponosan. Više od 15 godina uspješno upravljam i obavljam poslove organizacije i podrške poslovnih procesa. Redovito se stručno usavršavam i stječem nova znanja i vještine iz područja organizacije, informatike i ekonomije. Odgovorna sam, uporna i pozitivna osoba.

Član sam Hrvatske demokratske zajednice od svoje punoljetnosti, a u aktivnu politiku uključio sam se od travnja 2016. godine kada sam izabran za predsjednika Općinske organizacije HDZ-a Brckovljani. Od lokalnih izbora 2017. godine postajem vijećnik Općine Brckovljani i to mi je velika čast.

Nakon više od 25 godina HDZ ima mogućnost ponovno imati načelnika, vjerujete li u takav rasplet nakon prijevremenih izbora?

Naravno. Vjerujem u to i smatram da smo Tihomir i ja ozbiljni kandidati kojima će biti čast služiti našoj općini i svim stanovnicima.

Na čemu će te bazirati budući rad? Koji su Vam projekti prioritetni?

Prvo ćemo završiti sve planirane projekte za koje imamo riješenu dokumentaciju iz perioda kada je Tihomir bio predsjednik Vijeća. Nakon toga krenut ćemo s izradom i realizacijom novih projekata. U isto vrijeme bavit ćemo se i gospodarskim i društvenim projektima. Kao zamjeniku načelnika prioritet će mi biti podrška i promocija udruga, sportskih klubova i raznih društava uz podršku Zagrebačke županije i Vlade Republike Hrvatske.

Brckovljani su sve više prepoznati kao vikend destinacija, vidite li možda turizam kao smjer u kojem bi se općina mogla razvijati u dogledno vrijeme?

Brckovljani su raj za miran život u blizini metropole, mjesto ugodno za život koji ima visoki infrastrukturni standard. U općini postoje kuće za odmor okružene prirodom i čistim zrakom. Uz odgovarajuću promociju i brendiranje možemo takav sadržaj dovesti do veće razine. Isto tako, tu su i domaći proizvodi naših OPG-ova koje je potrebno dodatno promovirati na budućim događajima i manifestacijama.

Zašto je Tihomir Đuras idealan kandidat za načelnika?

Smatram Tihomira idealnim kandidatom za načelnika jer je osoba s dugogodišnjim iskustvom u radu lokalne samouprave. Također, spreman je realizacijom starih i novih projekata voditi općinu ka boljoj budućnosti. Brckovljani su nam u srcu te ćemo zajedničkom suradnjom učiniti Brckovljane ugodnim mjestom za život.