MARIN ŠTRITOF, načelnik Općine Dubravica: Nastavljeni su brojni projekti

Na sjednici Općinskog vijeće Općine Dubravica načelnik Općine Marin Štritof podnio je izvješće o svom radu u prvih šest mjeseci ove godine

Na sjednici Općinskog vijeće Općine Dubravica načelnik Općine Marin Štritof podnio je izvješće o svom radu u prvih šest mjeseci ove godine. Iako je situacija bila iznimno zahtjevna, a cijela država je stala, prihodi Općine Dubravica ipak nisu pali toliko drastično koliko se očekivalo.

Nastavljeni su i projekti koji se financiraju sredstvima fondova, županije i ministarstava poput gradnje nove zgrade društvene namjene ili pete faze rekonstrukcije zgrade starog župnog dvora. Ovih dana krenuli su i radovi na rekonstrukciji prometnice od centra Dubravice prema Bobovcu Rozganskom, a započeta je i gradnja odmorišta za bicikliste i vidikovac u Pologima.

Korona je ipak utjecala na općinske prihode i to ponajprije od poreza i prireza. Tu je prikupljeno 300 tisuća manje sredstava, a prihodi za pola godine na razini su prošlogodišnjih. Razlog tako dobrih rezultata leži u racionalizaciji i odgovornosti prema svakoj utrošenoj kuni, naglasio je načelnik Štritof.

Na sjednici je prihvaćen prijedlog za povećanje cijena novih grobnih mjesta. Prvo je ovo poskupljenje nakon 12 godina, a od sada će se manje grobno mjesto plaćati 9, a veće 11 tisuća kuna. Vezano uz groblje, a nastavno na velik broj zapuštenih grobova, vijećnici su donijeli i odluku o upravljanju grobljem u koju je uvrštena prekršajna odredba.

-Svake godine više od 30 grobova bude zapušteno, a nemamo prekršajne odredbe kako bi nekome mogli za to napisati kaznu. Stoga ovu odluku donosimo s ciljem da groblje, kao mjesto posebnog pijeteta prema svim našim pokojnima, bude uređenije i ljepše- rekao je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

Ovom odlukom definirano je da komunalni redar pismeno opomene vlasnika groba, a ako se ne postupi po opomeni izdat će se rješenje o kazni. Iznosom od 1.000 kuna kaznit će se pravna osoba ili fizička osoba obrtnik kao korisnik grobnog mjesta, a s 300 kuna fizička osoba.