MARIN ŠTRITOF, načelnik Dubravice: Prihodi su gotovo 70 posto veći nego lani u isto vrijeme

Vijećnici su kompletan dnevni red pročešljali bez značajnih primjedbi ili pitanja, a odluke su svima bile prihvatljive

Nešto više od 3,7 milijuna kuna ostvareni su prihodi Općine Dubravica u prvoj polovici ove godine, dok su rashodi dosegli oko 3,5 milijuna kuna. Zadovoljan je ovim tempom punjenja općinske blagajne i načelnik Marin Štritof, jer prihodi su gotovo 70 posto veći nego u istom razdoblju prošle godine.

Vijećnici su kompletan dnevni red pročešljali bez značajnih primjedbi ili pitanja, a odluke su svima bile prihvatljive. Posebno se ističu odluke o dogradnji zgrade dječjeg vrtića te o rekonstrukciji kulturnog centra Dubravica.

Rješavanjem te dvije nekretnine značajno bi se unaprijedila kvaliteta života mještanima svih generacija, a onda bi možda i turista bilo više koji bi punili smještajne kapacitete na području općine za što su vijećnici isto donijeli odluku kako bi se mogao ubrati paušalni porez.

Na kraju su vijećnici postavili nekoliko pitanja komunalne tematike, a DVD Bobovec dobio je subvenciju u iznosu od 6.000 kuna za sudjelovanje na državnom natjecanju što će biti još jedan doprinos promociji Bobovca i Općine Dubravica.