Marin Čilić učenike darivao novim igralištem

Učenici pobijedili Čilića i društvo na igralištu koje im je Marin darovao

Dubravka Petrić/PIXSELL

Hrvatski tenisači i tenisačice predvođeni Marinom Čilićem posjetili su Osnovnu školu Tordinci, gdje je izgrađeno multifunkcionalno sportsko igralište financirano sredstvima iz Zaklade Marina Čilića.

Kako bi vlastitim primjerom ukazali na važnost sporta za razvoj i zdravlje djece, Marin Čilić, Borna Ćorić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Nikola Mektić, Franko Škugor, njihove kolegice Donna Vekić i Ana Konjuh te mlade nade hrvatskog tenisa Antonia Ružić i Duje Ajduković, odigrali su nogometnu utakmicu s djecom Osnovne škole Tordinci. Mlade domaće snage su slavile s 2-1.

Igralište u Tordincima prvo je kojeg je financirala Zaklada Marin Čilić. Sredstva za gradnju prikupljena su prošle godine u Zagrebu na humanitarno – sportskom spektaklu “Gem Set Hrvatska”, na kojem su sudjelovale gotovo sve najveće hrvatske sportske zvijezde.

Ovim multifunkcionalnim igralištem 120 djece OŠ Tordinci, u čijem je dvorištu igralište sagrađeno, konačno je dobilo sportski prostor u kojem će moći imati nastavu iz tjelesnog odgoja, ali i provoditi svoje slobodno vrijeme. Na igralištu će im se i pridružiti i stariji vršnjaci iz sva četiri mjesta općine Tordinci koja do sada nije imala ni sportsku dvoranu ni igralište.