Mariji Gorici stiže više od 2 milijuna kuna za izgradnju biciklističke staze

Biciklistička staza izgradit će se u Ulici Ante Kovačića

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o financiranju projekta „Izgradnja biciklističke staze u Općini Marija Gorica“. Naime, u rujnu protekle godine Općina je prijavila spomenuti projekt na Javni poziv ministarstva „Sustav biciklističkih staza aglomeracije Zagreb“.

Temeljem predmetne Odluke o financiranju Općini Marija Gorica dodjeljuju se bespovratna sredstva u iznosu od 2.026.926,78 kuna, pri čemu Ministarstvo sufinancira projekt s 85 posto sredstava, a Općina s 15 posto.

Izgradnja biciklističke staze u Ulici Ante Kovačića u Općini Marija Gorica doprinijet će boljoj povezanosti na linijama koje služe za dnevne migracije na području urbane aglomeracije Zagreb, većem korištenju javnih sredstava prijevoza kroz nadovezivanje biciklističke infrastrukture na linije javnog prijevoza, prostorno funkcionalnoj integraciji biciklističko-pješačkog prometa na području Općine Marija Gorica.

-Osim povećane sigurnosti biciklista i ostalih sudionika u prometu na jednoj od prometnijih ulica na području općine, novoizgrađena biciklistička staza doprinijet će i smanjenju negativnog utjecaja na okoliš- poručuju iz Općine.