Marija Gorica provodi projekt Zaželi

Projekt će se provoditi u potpunosti na području općine Marija Gorica, a cilj mu je uključivanje 10 žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici

U Općini Marija Gorica održana je uvodna konferencija Projekta „Zaželi u Mariji Gorici“. Projekt se financira kroz Program “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 928.659,79 kuna. Korisnik je Općina Marija Gorica, a razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

Projekt će se provoditi u potpunosti na području općine Marija Gorica, a cilj mu je uključivanje 10 žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, a u završnoj fazi predviđeno je obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života starijih i nemoćnih osoba kojima će one pomagati u svakodnevnim poslovima.

Načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić pozdravila je novozaposlene žene kojima su uručeni materijali i sredstva za rad, a istaknula je kako je ovo značajan doprinos poboljšanja materijalne i socijalne strane života. Radi specifičnosti područja ove općine očekuje se odobrenje za nabavu nekoliko električnih bicikla kojima bi se obilazili korisnici.

Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Zaprešić i HZZ, Regionalni ured Zagreb, a reakcije s terena su više nego pozitivne.