U proračunu manje 120 tisuća eura

MARICA JANČIĆ, načelnica Marija Gorice: Nećemo povećavati porez na dohodak

Mještani će tu poreznu olakšicu osjetiti na svojim primanjima
398230011_2339552679550450_5497954610246706179_n

Vijećnici Općine Marija Gorica na svojoj 21. sjednici odlučili su kako se općinski porezi neće mijenjati unatoč tome što će se prihodovna strana smanjiti za 120.000 eura radi ukidanja prireza. Načelnica Marica Jančić predložila je da se ne povećavaju stope poreza na dohodak kako bi mještani na svojim primanjima osjetili tu poreznu olakšicu, a izrazila je nadu kako će se taj manjak u proračunu pokriti na neki drugi način.

-Usudim se reći da se ništa kod nas neće značajnije promijeniti. Mi u Mariji Gorici navikli smo na izazove s financijama, ali kako smo uspjeli na početku kada u općinskoj kasi nismo imali niti kune, tako ćemo i sada kad će prihodi biti nešto manji. Vjerujem da će mještani moći potrošiti nešto više, a sve to u konačnici trebalo bi osigurati da realizacija naših projekata i programa ne bude ugrožena- rekla je načelnica Jančić.

Izrazila je zadovoljstvo i pohvalama vijećnika za neke od projekata koji su u proteklom razdoblju dovršeni. Ponajprije se tu misli na dječje igralište u Kraju Gornjem i rasvjetu na nogometnom igralištu NK Mladosti u Kraju Donjem. Dodala je kako traju pripreme i za gradnju igrališta u Svetom Križu, jedinom naselju koje ga još nema, pa je izrazila nadu kako će i tamo uskoro biti mjesto primjereno za dječju igru.

Načelnica je najavila i bogati adventski program u Mariji Gorici tijekom prosinca.

-Pripremili smo krasan koncert koji će se održati u našoj župnoj crkvi 12. prosinca u 19 sati na kojeg nam dolazi FA Lado, na novi i ekskluzivan način okitit ćemo naš Gorički trg, a 14. prosinca bit će priredba za našu djecu u školskoj dvorani gdje će djeca dobiti poklon pakete. Već 16. prosinca imamo i Božićni sajam pa se nadam da će svi biti zadovoljni i pronaći nešto za sebe- rekla je načelnica Jančić.

Vijećnici su sve odluke usvojili jednoglasno.

Marija Gorica
Politika