MARA BUDIĆ, najbolja vratarka Prve lige: Ako imate volje i želje, tada će te sve postići

Veliki obol rezultatima ŽRK Dugo Selo '55 dala i sjajna vratarka Mara Budić, koja je u 25 utakmica upisala 336 obrana, odnosno prosjek njezinih obrana iznosi 36,2 posto

Rukometašice Dugog Sela ’55 nalaze se na zasluženom odmoru, izuzev Josipe Bebek koja je s reprezentacijom Hrvatske na Mediteranskim igrama. Iza igračica trenera Nenada Plašića jedna je od uspješnijih klupskih sezona, u kojoj su natjecanje završile na petom mjestu s istim brojem bodova kao i četvrtoplasirana Dalmatinka. Veliki obol ovim je rezultatima dala i sjajna vratarka Mara Budić, koja je u 25 utakmica upisala 336 obrana, odnosno prosjek njezinih obrana iznosi 36,2 posto.

-Zadnjih nekoliko sezona sam u jako dobroj formi. Rezultat toga su i dobri treninzi, kao i dobra ekipa koja je ovdje u Dugom Selu, koja želi napredovati. Uostalom, ako imate volje i želje, tada će te sve postići- otkriva nam tajnu uspjeha, Mara Budić, koja je i u prošloj sezoni ponijela titulu najbolje vratarke 1. HRL.

-Za mene ovo nije iznenađenje, jer na broj obrana utječe puno faktora. Ja imam puno povjerenje trenera, koje iz utakmice u utakmicu vraćam- kaže nam Mara, čije se ime našlo tek na širem spisku za reprezentaciju Hrvatske.

-Žao mi je zbog toga, no moramo biti realni, jer na popisu reprezentacije su djevojke koje igraju Ligu prvaka. S te strane mi nije žao, no voljela bih da dobijem priliku i da se pokažem izborniku. Iskreno, tome se nadam u budućnosti, jer svatko zaslužuje priliku da se pokaže.

Inače, Mara gol Dugog Sela ’55 s uspjehom čuva već punih devet godina, u kojima je s klubom prošla i uspone i padove.

-Jedna od dražih utakmica što smo ih odigrali ove godine su pobjede protiv Bjelovara i Umaga, jer u tim utakmicama, cijela je ekipa odigrala odlično. Ponekad mi i nije bitno da ja dobro branim, a da odigramo loše. Kada svi funkcioniramo kao ekipa, to je onda za izdvojiti, a upravo su ove utakmice bile takve- naglašava naša sugovornica, koja je konstanta tijekom svih tih sezona, u kojima je bilo podosta igračkih promjena.

-Tajna naših uspjeha vrlo je jednostavna, mi ovdje ne igramo rukomet zbog novaca. Nama je najveći motiv to što volimo rukomet, a osim toga sve ove djevojke krasne su osobe, koje se međusobno druže i van terena- rekla nam je najbolja vratarka Prve lige Mara Budić, koja je ne razmišlja o odlasku.

-Imamo velike ciljeve, tako da bi sada bilo šteta otići- uz smiješak će Mara za kraj razgovora.

Pogledajte hobotnicu na vratima Dugog Sela ’55!