Luka Drokan dvostruki europski prvak u obaranju ruku

U kategoriji do 80 kilograma stojećih bio je najbolji i na lijevu i na desnu ruku
obaranje ruku

Hrvatski sportaši s invaliditetom osvojili su čak 11 medalja na Europskom prvenstvu u obaranju ruke u Bukureštu.

Nakon odličnih rezultata hrvatskih juniora koji su osvojili sedam medalja (četiri zlata, dva srebra, broncu), sjajni su bili i sportaši s invaliditetom. Najuspješniji je bio Križevčanin Luka Drokan koji je obranio europske naslove iz Grčke (2019) i Litve (2021) osvojivši i u Bukureštu dva zlata. U kategoriji do 80 kilograma stojećih bio je najbolji i na lijevu i na desnu ruku.

– Do prošlog prvenstva sam nastupao u kategoriji do 70 kilograma, a ove godine sam odlučio podići kilažu za 10 kilograma. Iznimno sam zadovoljan što su se trud i rad isplatili. Prošle godine sam proglašen najboljim sportašem Hrvatske među osobama s invaliditetom u neolimpijskim sportovima, a ovo je dobar početak da istu nagradu osvojim i za ovu godinu, kazao je Drokan koji je i osvajač zlatne i brončane medalje s posljednjeg SP-a.

– Osvojenih 11 medalja na EP-u izniman je uspjeh, dodao je predsjednik Hrvatskog i potpredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke Aleksandar Jakovac.

Inače, od 7. do 15. svibnja u Bukureštu se održava Europsko prvenstvu u obaranju ruku na kojem nastupa 720 natjecatelja iz 26 zemalja među kojima i 16 hrvatskih predstavnika. Posljednja dva dana EP-a nastupit će seniori.

Hrvatska
Sport