LUKA CIPURIĆ, sportski direktor NK Jaska Vinogradar: Meni osobno je želja stvoriti dream team jaskanskog kraja

Uoči nove sezone Jedinstvene županijske lige porazgovarali smo sa sportskim direktorom Jaske Vinogradara Lukom Cipurićem

Najugodnije iznenađenje Jedinstvene županijske lige u neto završenoj sezoni bila je Jaska Vinogradar. Momčad koja je na polusezoni bila u donjem dijelu poretku, u proljeće je zaigrala kao preporođena te u 15 odigranih kola nije doživjela niti jedan poraz. U konačnici je Jaska Vinogradar zauzela treće mjesto, iza prvaka Naftaš Ivanića i drugoplasiranog Bana Jelačića.

Preporod je krenuo dolaskom iskusnoga Sanjina Lucijanića na trenersku klupu, a na zimu mu se pridružio vjerni suradnik još iz dana Vinogradara Luka Cipurić, koji je prošlog ljeta odlučio uzeti odmak od nogometa. Nije dugo trajalo, jer zimus se Cipurić odlučio vratiti tamo gdje je stao u Vinogradaru – na mjesto sportskog direktora. Provjereni tandem još jednom se pokazao dobitnom kombinacijom.

-Nogomet je moja velika ljubav, a pauza koju sam si uzeo i nije baš dugo potrajala. Na nešto brži povratak nagovorio me moj dobar prijatelj Sanjin Lucijanić, s kojim sam dobro surađivao. Prepoznao sam ono nešto kod njega i u klubu sada nakon spajanja, u kojem sam i sam aktivno sudjelovao- započinje razgovor sportski direktor Jaske Vinogradara Luka Cipurić, koji ne krije zadovoljstvo postignutim rezultatima.

-Rezultati govore sami za sebe. Polusezonu smo završili bez poraza, promovirali smo neke nove domaće dečke i upravo je to put kojim bi trebali nastaviti ići i daje. Proljetos je jednostavno došlo do jednog klika unutar momčadi i stvari su krenule prema naprijed. Upravo na tom valu želimo ući u novu sezonu- napominje nam Cipurić.

Nova sezona polako kuca na vrata. Na Centrali nisu sjedili prekriženih ruku te su već sada dogovorili povratak bivših igrača Josipa Španića i Martina Bašića iz Rakova Potoka te Martina Borkovića iz Austrije. Sa seniorskom momčadi u pripreme kreću i tri juniora Celić, Sedlar i Miščin, a dogovoren je i dolazak Mićunovića iz Karlovca, kao i mladog Leščića iz Kustošije. S pripremama Jaska Vinogradar kreće 1. kolovoza, dok novu sezonu momčad otvara domaćom utakmicom protiv Poleta.

-Najvažnije je da i dalje promoviramo naše domaće dečke. Meni osobno je želja stvoriti dream team jaskanskog kraja, što će nam u budućnosti donijeti vjerujem jedan novi rezultatski iskorak. Dobre temelje smo udarili- priča nam Luka te ističe kako se upravo oslanjanje na domaće igrače proljetos pokazalo kao pun pogodak.

-Mene uvijek zadovoljavaju samo pobjede, a samim time i prvo mjesto- uz smiješak će naš sugovornik, koji je mišljenja kako je spajanjem Jaske i Vinogradara u cijelosti profitirao jaskanski nogomet, jer u klubu je danas više od 200 mladih koji svakodnevno igraju nogomet.