Lučin otpao za Svjetsko prvenstvo, Horvat pozvao Gojuna i Severeca

Novo okupljanje zakazano je na Novu godinu
Tin Lučin Igor Šoban/PIXSELL

Zadovoljstvo nakon uvjerljive pobjede protiv Italije pokvarila je vijest da hrvatski rukometaš Tin Lučin zbog ozljede neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj od 11. do 29. siječnja 2023.

Naime, mladi Riječanin već više od mjesec dana ima poteškoća s ramenom, ali je bio uvjeren da će bolovi kroz liječnički tretman u Poreču biti podnošljivi te da će biti na raspolaganju izborniku hrvatske rukometne reprezentacije. Premda ga je izbornik Hrvoje Horvat poštedio nastupa protiv Italije, jutros je postalo jasno da je Lučinovo rame u takvom stanju da ne može izdržati sve napore jednog natjecanja kao što je Svjetsko prvenstvo.

Umjesto Lučina, izbornik Horvat odlučio je pozvati Tomislava Severeca, igrača RK Nexea. Na novom popisu koji je upravo objavljen, nalazi se još jedno novo ime, ali svima poznato, Jakov Gojun. On bi trebao pomoći hrvatskoj obrani da bude još bolja, čvršća i kvalitetnija.

Od igrača koji su bili na pripremama u Poreču, izbornik se zahvalio mladom Karpu Sirotiću koji ostaje na širem popisu igrača te eventualno može biti pozvan naknadno ukaže li se potreba za tim.

Reprezentacija je jutros odradila lakši, regeneracijski trening, a nakon toga igrači su dobili dva dana predaha. Novo okupljanje zakazano je na Novu godinu, u 16 sati u hotelu Westin. Odmah nakon kraćeg druženja s novinarima, igrači će krenuti prema Poreču i od 2. siječnja 2023. godine kreću završne pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Tijekom završne faze priprema, Hrvatska će igrati tradicionalni Croatia Cup u porečkoj dvorani “Žatika”. Uz domaćina, sudjelovat će još Sjeverna Makedonija i Izrael. Prva utakmica igrat će se 6. siječnja u 20:15 sati između Hrvatske i Sjeverne Makedonije. Dan kasnije u istom terminu, sučelit će se Sjeverna Makedonija i Izrael, dok će Croatia Cup također u 20:15 sati zaključiti Hrvatska i Izrael, 8. siječnja.

 

Hrvatska
Sport